Milletvekili Sındır, daha çok esnaf kepenk kapatacak!

Sındır, esnafın kira, iş yeri masrafları ve düşen alım gücü nedeniyle beli bükülmüş.

merkez yerel
Milletvekili Sındır, daha çok esnaf kepenk kapatacak!
İlçe gezilerine ara vermeden devam eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Aliağa'da esnafı ziyaret etti, kahvehane toplantılarında vatandaşlara seslendi.

Sındır, esnafın kira, iş yeri masrafları ve düşen alım gücü nedeniyle beli bükülmüş. Esnaf vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Esnafımıza destek olunmaz, girdi maliyetleri aşağıya çekilmez ise esnaflarımız da işsizler ordusuna katılacak. İktidar esnafı 2. sınıf vatandaş olarak görüyor” dedi.

35 BİN 965 İŞ YERİ KEPENK KAPATTI
Esnafın ağır ekonomik koşullar altında ezildiğini ve kepenk kapattığını ifade ederek sözlerine başlayan Sındır, "İktidar gelişi güzel hazırladığı 'Koronavirüs Tedbirleri'yle esnafımızı yüzüstü bıraktı. 2020'nin ilk 6 ayında 35 bin 965 iş yeri kepenk kapattı. Geçtiğimiz Haziran ayında bu sayı 7 bin 222 oldu. Bugünün Türkiye'sinde esnafın sorunlarına, sıkıntılarına yüz çevirmiş bir iktidar var. Esnafın olmadığı bir kentin yaşayabilmesi söz konusu değil. Esnaf ekonomik hayatın ve sosyal yaşamın olmazsa olmazıdır. Salgın sürecinde devlet esnafa virüsle mücadele kapsamında dükkanını genelge ile kapattırdı fakat esnafın kredisinin, elektriğinin, suyunun, çalışanı varsa maaşlarının nasıl ödeneceğini düşünmedi. CHP olarak; esnafın borçları silinsin dedik, esnafımıza karşılıksız yardım yapılsın dedik, AKP söylediklerimize kulak asmadı.  Sağlığın her şeyden önde geldiği bilinciyle; pandemiye karşı esnafımız, taşın altına elini koydu, iktidar istedi esnaf ekmek teknesini kapattı; peki ya hükümet ne yaptı; esnafımıza 25 bin TL yüzde 4 faizle borç verdi. Borcunu 3 ay faizle erteledi. Borçluyu daha da borçlandırdı” dedi.

YANDAŞA VERDİĞİNİZ DESTEK YETMEDİ Mİ?
AKP iktidarının esnafı kaderine terk ettiğini ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, "Esnaf vatandaşın kara gün dostudur. İvedilikle esnafın sorunlarına çözüm üretilmesi gerek. Ekmek teknesini kapatan yüz binlerce yurttaş ve aileleri yaşam mücadelesine nasıl tutunacak? Borçlarını, faturalarını nasıl ödeyecek, ihtiyaçlarını nasıl giderecek, ailelerine nasıl bakacak? Yandaşa verdiğiniz destek yetmedi mi? İktidar üzerine düşeni yapmalı ve esnafın BAĞ-KUR ödemeleri hükümet tarafından karşılanmalı; kira, elektrik, su, doğalgaz ödemeleri için destek verilmeli, temel ihtiyaçları için yardım yapılmalı, işyeri kira ödemelerinde stopaj kaldırılmalı. Bugünün muktedirleri bu çağrıya kayıtsız kalamazsınız. Esnafımızı açlıkla sınayamazsınız” dedi.

SATTIĞI MALIN YERİNE YENİSİNİ KOYAMIYOR!
Esnafın sattığı malın yerine yenisini koyamadığını ifade ederek sözlerini sonlandıran Sındır şöyle konuştu: "Esnafın kira, iş yeri masrafları ve düşen alım gücü nedeniyle beli bükülmüş. Esnaf vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Yüksek vergilere, devalüasyon boyutuna ulaşan enflasyona dur diyemezsek 2020'nin son 6 ayında daha çok esnaf kepenk kapatacak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, büyüme ve istihdamın arttırılmasında ekonomilerde büyük önem taşıdığı unutmayınız. Eğer esnafımıza destek olunmaz, girdi maliyetleri aşağıya çekilmez ise işsizliğin azaltılmasında etkili bir rol teşkil eden esnaflarımız da işsizler ordusuna katılacaktır. İktidar maalesef esnafımızı 2. sınıf vatandaş olarak görüyor.”

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 14:05:21. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Milletvekili Sındır, daha çok esnaf kepenk kapatacak! Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.