MESLEK YÜKSEK OKULUNA YENİ BÖLÜMLER GELİYOR
DOKUZ EYLÜL BERGAMA MESLEK YÜKSEKOKULU'NA YENİ BÖLÜMLERİN AÇILMASI KONUŞULDU
Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu'nda yapılan toplantı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Erdal Çelik'e yüksekokulda yeni bölümlerin açılması ile mevcut durumun sorun ve eksikleri iletildi.
Toplantıya Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan, Azam Ziya Güç ve Genel Sekreter Gülay Koç katılım gösterdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu'nda Bergama'nın gelişecek sanayisine uygun yeni bölümlerin açılması toplantının ana konusunu oluşturdu. Toplantıda, Serbest Bölge'nin yakın zamanda bölgemizde kurulması, Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nin aynı zamanda İhtisas Sanayi Bölgesi olması, İstanbul-İzmir karayolunun buradan geçecek olması ile birlikte İzban'ın da bölgemize kadar uzanacak olması, önümüzdeki günlerde sanayide önünün açılacağı Bergama'da, açılacak yeni bölümler sayesinde yatırımcının ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikli elemanın yetiştirilmesiyle bu okullardan mezun olanların istihdamının sağlanması amaçlandı. Açılacak bölümde sürdürebilirliğin önemine değinen, Yenilenebilir Enerjinin gelecekte ve bölgemizde etkin rol alacağını dile getiren Başkan Ürper, “Yenilenebilir enerji sektörünün Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde kümelenmesi için çalışmalar yapmaktayız. Burada açılacak “Yenilenebilir Enerji” sektörüne yönelik bölümlerle birlikte yan başlık altında “Enerji Verimliliği” gibi bölümler de açılabilir. Bunun yanı sıra bölgemizde granit-perlit ocakları mevcut. Nitelikli eleman eksikliği, Odamızda yapmış olduğumuz toplantılarda da granit sektörü firmalarının sorunları arasında yer alıyor. Ayrıca günümüz çağında bilişim çok önemli bir yere geldi. Bu sebeple bilişim dalında da yeni bir bölüm açılabilir” şeklinde önerilerini sıraladı.
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 06:10:23. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: MESLEK YÜKSEK OKULUNA YENİ BÖLÜMLER GELİYOR Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























