Menderes'te katı atık bertaraf tesisi kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes ilçesinde de katı atık bertaraf tesisi kurmaya hazırlanıyor. Menderes, İzmir'in dördüncü katı atık bertaraf tesisi olacak.

merkez yerel
Menderes'te katı atık bertaraf tesisi kurulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes ilçesinde de katı atık bertaraf tesisi kurmaya hazırlanıyor. Menderes, İzmir'in dördüncü katı atık bertaraf tesisi olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin çöp sorunun çözmek ve çöpü ekonomik değere dönüştürmek için Menderes ilçesinde de katı atık bertaraf tesisi kurmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çakaltepe Gölova mevkisinde kurulması planlanan Katı Atık Tesisi'yle ilgili Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve Menderes Belediyesi meclis üyeleri ile bugün bir araya geldi. Menderes Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan Tunç Soyer, "Biz İzmir markasını dünyaya duyurmak istiyoruz. Çöpünü en iyi şekilde ayrıştıran buradan enerji üreten bir kent olmak zorundayız” dedi.

 Tesisten çıkacak ekonomik değer Menderes'in olacak

Soyer geçen Kasım'da işletmeye alınan Harmandalı Biyogaz Tesisi'ni örnek vererek "Harmandalı deyince herkesin aklına çöp dağları geliyordu. Şimdi oradaki tablo değişti. Koku, sinek sorunu kalmadı. Çöpten elektrik enerjisi üretiyoruz. Ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. İzmir'in ilçelerinin çöplerinin kilometrelerce öteden Harmandalı'na taşınması kente zarar veriyor. Çünkü yakılan mazotun parasını yine vatandaşlar olarak bizler ödüyoruz” diye konuştu. Bunun yerine ilçelere yakın mesafelerde çöplerin daha temiz, kolay bertaraf edilmesini sağlayacak tesislerin kurulması gerektiğini dile getiren Soyer şöyle devam etti: "Menderes büyüyor. Bu ilçenin çöpünü bertaraf etmek gi bi bir derdi var. Yapacağımız tesisler kokusu olmayan, çevreye zarar vermeyen tersine yapıldığı bölgele istihdam sağlayan tesisler. Ortaya çıkacak kompostu, atık ısıyı da bölgenin ihtiyacı doğrultusunda kullanacağız. Tesisin ürettiği ekonomi değeri yine Menderesliler kullanacak”.

Atık ısı seralara

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise "Tesis kapalı sistem, çok güzel. Çöp dağları olmayacak ve elektrik üretilecek" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran "Menderes ilçesinde kuracağımız tesiste atık ısının elde edilmesi ile seralara enerji iletilmesi söz konusu olacak” diye konuştu.

Çiğli'deki Harmandalı Katık Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi, yapımı devam eden Bergama ve Ödemiş'teki entegre katı atık yönetim tesislerinin ardından Menderes, İzmir'in dördüncü katı atık tesisi olacak.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 11:23:51. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Menderes'te katı atık bertaraf tesisi kurulacak Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.