Belediye Meclisi'nde 50 milyon TL borçlanma talebini reddeden Ak Partili ve CHP'li belediye meclis üyelerinin aksine bir basın açıklaması düzenleyen İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan, Belediye Başkanı Serkan Acar'a destek çıktı. Karaşan, Aliağa'ya fakülte ve yüksekokul kurulmasının faydalı olacağını, bunun desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, Belediye Başkanı Serkan Acar'ın, 50 milyon TL borçlanma talebi meclis üyeleri tarafından reddedilmesi ardından çıkan tartışmalar hakkında bir açıklama da İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan'dan geldi.Karaşan, parti ilçe binasında düzenlediği basın açıklamasında, ilçeye yapılması planlanan fakülte ve yüksekokul gibi ciddi bir çalışmaya muhalefetteki meclis üyelerinin neden hayır dediklerine anlam veremediğini söyledi.
"YÜKSEKOKUL BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”
Belediye Başkanı Serkan Acar'ın bu güne kadar yapmış olduğu yanlışları hep eleştirdiğini vurgulayan Yücel Karaşan, "Bozköy'deki, Çaltılıdere'deki satışlarda kendisini eleştirdim. Yanlıştı. Bütünşehir Yasası ile Aliağa Belediyesi'ne geçen bazı köy arazileri programlı şekilde birilerine peşkeş çekiliyor. Ancak şu anda Çaltılıdere'ye yüksekokul yapılması konusu bazılarını rahatsız etti. Yüksekokul yapımı ile Çaltılıdere'deki peşkeşin önüne geçilecek. Belki de Serkan Acar şunu hissetti, 'Yaptığım yanlıştan geri nasıl dönerim.' Benim kendi şahsi fikrim bu. Buraya yapılmak istenen yüksekokul Aliağa halkının yararına. 50 Milyon TL borçlanma yetkisi bunun için istendi. Aliağa'ya yararına olacak fakülte ve yüksekokul kurulması konusu desteklenmeli. Belediye başkanı Serkan Acar, bu konuya karşı çıkan partililerle bir araya gelip durumu yeniden izah etmeli, bu konunun önü açılmalı ve bu eğitim yatırımı ilçemize kazandırılmalıdır.” dedi.
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 09:09:56. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: İYİ PARTİ'DEN ACAR'A DESTEK Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























