Ege Üniversitesine En Beğenilen Üniversite ödülü

İzmir Sınav Eğitim Kurumları çatısı altındaki sayıları 3 bini aşan öğrenci ve öğretmenlerin kullandığı oylar sonucunda 11 dalda İzmir'in Enleri belirlendi.

izmir yerel
Ege Üniversitesine En Beğenilen Üniversite ödülü

İzmir Sınav Eğitim Kurumları çatısı altındaki sayıları 3 bini aşan öğrenci ve öğretmenlerin kullandığı oylar sonucunda 11 dalda “İzmir’in Enleri” belirlendi. Yapılan oylamada Ege Üniversitesi (EÜ), İzmir’de “En Beğenilen Üniversite” ödülünün sahibi oldu. Ödülü, Karşıyaka Sınav Kolejinde düzenlenen törende Ege Üniversitesi Rektörlüğü adına EÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz aldı. Prof. Dr. Ayaz, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret ederek ödülü takdim etti.

Öğrencilerin oylarıyla alınan ödülün çok değerli olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “En Beğenilen Üniversite’  ödülünü bizlere layık gören İzmir Sınav Eğitim Kurumları öğrenci ve öğretmenlerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


İzmir’de “2022’nin En Beğenilenleri” arasında yer almaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Prof. Dr. Dinçer Ayaz, “Ege Üniversitesi, Türkiye’nin dördüncü, bölgenin ilk ve en köklü üniversitesi olarak kuruluşundan bu yana, nitelikli bilgi üreterek evrensel ölçekte bilim dünyasına katkıda bulunmayı, ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı araştırıcı ve üretken bireyler yetiştirmeyi ve güçlü bölgesel etkisi ile toplumsal faydayı ön planda tutarak yüksek katma değer yaratmayı ilke edinmiştir” dedi.

Ege, ‘Dördüncü Nesil Üniversite’ anlayışının ilklerinden

Prof. Dr. Ayaz, “Ege Üniversitesi, 68 yıllık geçmişi içinde, sadece eğitim ve araştırmaları ile değil, aynı zamanda araştırma sonuçlarının topluma aktarılması konusunda da önemli faaliyetler yürütmüş, ülkemizde birçok alanlarda ilklere imza atmıştır. Uluslararası düzeyde sunduğu kaliteli eğitim, teorik ve uygulamalı araştırma faaliyetlerinin yanı sıra, üniversiteyi sanayi ve kamu ile Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik, bilgi ve teknoloji transferi konularında buluşturmada geliştirdiği özgün modeli sayesinde dördüncü nesil üniversite anlayışının ülkemizdeki ilk örneklerinden biridir” diye konuştu. 

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 16.04.2024 09:17:43. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Ege Üniversitesine En Beğenilen Üniversite ödülü Son dakika izmir haberleri, izmir son dakika haber, izmir son dakika, son dakika izmir, izmir haber sayfamızda izmir haberleri okuyabilir, izmir son dakika haberleri ve güncel izmir gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.