CHP'Lİ BAKAN'DAN DÜRÜSTLÜK ÇAĞRISI
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bakanlık'ın Foça'da yaşanan felaketi hafife aldığını söyleyerek şeffaflık çağrısı yaptı.
İzmir'in Foça ilçesinde Gencelli ve Cumhuriyet mahalleleri bölgesinde, perşembe akşamı denizde petrol sızıntısı meydana geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2.5 kilometrelik sahil şeridi, kaynağı hala belli olmayan petrol sızıntısı sebebiyle siyaha büründü.
Bölgede temizlik çalışmaları özel şirket görevlileri tarafından devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kirliliğin kontrol altına alındığını açıkladı.
Olaya ilişkin konuşan TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Bakanlık'a titizlik ve şeffaflık çağrısı yaptı
'BAKANLIK'TAN TİTİZLİK VE ŞEFFAFLIK BEKLİYORUZ!'
Başta bölge halkı olmak üzere kamuoyunun tüm süreç ile ilgili bilgilendirilmesi için Bakanlık'a şeffaflık çağrısında bulunan CHP'li Murat Bakan, "Bölge halkının sızıntıyla ilgili neden, sonuç ve süreç hakkında doğru ve şeffaf bilgilendirilmesi hayati önem taşımakta. Bakanlık yaptığı açıklamada sızıntının 2.5 kilometrelik bir alanda kirliliğe yol açtığını belirtmiştir. Ancak yaklaşık 5 kilometrelik sahil şeridinin sızıntıyla siyaha büründüğü, karadan yaklaşık 60 metre genişliğe yayıldığı ifade ediliyor. Bakanlık bu felaketi hafife alıyor ve yaptığı manipülatif açıklamalarla da kamuoyunu yanıltıyor. Bakanlık'tan titizlik ve şeffaflık bekliyoruz. Petrol sızıntısından etkilenen deniz canlılarını kurtarmak, en azından toplu balık ölümleri gibi felaket sonuçlarını en aza indirebilmek için temizlik işlemlerinin titizlikle ve hızla yapılması çok önemli. Ayrıca kaba temizlik birkaç gün içinde tamamlanacak olsa da ince temizliğin ivedilikle yapılması tüm sahil şeridinin ve deniz altının temizlenmesi ihmal edilmemeli. Olayın aydınlatılması süreci ile temizlik işlemlerinin takipçisiyiz” diye konuştu.
Öte yandan CHP'li Bakan, pazartesi günü konuyu TBMM gündemine taşıyarak meclis araştırması isteyecek.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 07:33:18. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: CHP'Lİ BAKAN'DAN DÜRÜSTLÜK ÇAĞRISI Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























