BİZ KIVILCIMI ÇAKACAĞIZ ATEŞİ HALKIMIZ YAKACAK
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, gelir dağılımındaki adaletsizliğin ve ekonomik durgunluğun Aliağa'daki bütün sorunların temel nedeni dedi.
Ülke ekonomisine en çok katma değer sağlayan ilçelerden biri olmasına rağmen, Aliağa'nın aynı ölçüde hizmet alamadığını söyleyen CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, bu eşitsizliğin giderilmesi halinde, Aliağa'nın Türkiye'nin refah seviyesi en yüksek kentlerinden biri haline geleceğini ifade etti. Durmaz "Demir çelik, rafineri ve petrol ürünleri gamıyla ağır sanayinin kalbi durumunda olan Aliağa, maalesef bunun karşılığını ekonomik olarak alamamakta. Çünkü bu işletmelerin büyük bölümünün merkezi İstanbul olarak görünmekte, vergilerini İstanbul'a ödemekteler. Öncelikle bu işleyişi düzeltmek gerek.” diye konuştu.
"ÇEKİNMEYECEĞİZ, GOCUNMAYACAĞIZ”
Böyle bir girişimin yerel yönetim aracılığıyla yapılması halinde hiçbir işletmenin buna itiraz etmeyeceğini dile getiren Durmaz "Bölgemizde bulunan büyük işletmeler, bu güne kadar kendilerine samimi şekilde yöneltilen hiçbir talebi geri çevirmediler. Biz de göreve geldiğimizde Aliağamız için şirketlere ricacı olmaktan çekinmeyeceğiz, gocunmayacağız. Daha temiz ve çevreci üretim yapmaları için, kentin ihtiyacı olan kültürel ve sportif tesislerin yapımı için, Aliağa'da kazandıklarını Aliağa'da harcamaları için ortak akıl ve bilimle çözüm üreteceğiz, imkan sunacağız. Şeffaf, kontrol edilebilen ve hesap veren bir belediyecilik anlayışıyla, işçimizden sanayicimize kadar her kesimle birlikte yol alacağız. Aliağa'mızın refah seviyesini yükselteceğiz; çağdaş, modern, huzur içinde yaşanabilir bir kent haline getireceğiz” dedi.
"HEM TİCARİ HEM SOSYAL HAYATI CANLANDIRACAĞIZ”
Kentin ticaret hayatını canlandırmanın da yerel yönetimin sorumluluğunda olduğunu belirten Özcan Durmaz "Biz kıvılcımı çakacağız, ateşi halkımız yakacak. Belediyemiz öncülüğünde kuracağımız üretici kooperatifi, belediye gıda satış noktaları, köylü ve kadın pazarı gibi projelerimizle aradan komisyoncuları kaldırıp hem üreticimizin ve kadınlarımızın daha fazla kazanmasını, hem de halkın temel ihtiyaçlarını daha ucuza mal etmesini sağlayacağız. Bu projelerin reklamını iyi yaparak İzmir'den, civar ilçelerden de insanların alış veriş için gelmesine aracı olacağız. Alışverişe gelenler soluklanmak için Aliağa'nın kafelerinde oturup çayını içecek, lokantalarında yemeğini yiyecek, diğer küçük esnafından alış verişini yapacak. Kentin hem ticari hem sosyal hayatını canlandıracağız” şeklinde konuşarak ilçe ekonomisinin hareketlenmesiyle esnafın cebine sıcak para gireceğini, ekonomideki bu canlılığın fiyatların da düşmesini sağlayacağını ifade etti.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 24.04.2026 17:08:58. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: BİZ KIVILCIMI ÇAKACAĞIZ ATEŞİ HALKIMIZ YAKACAK Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.




























