BERGAMA'DA YEREL YÖNETİMLER VE EKOLOJİ KONUŞULDU
Bölgesel yerel gazete haberleri, köşe yazıları, son dakika haberleri, Türkiye ve Ege gündemi, İzmir, İzmir bölgesinin en köklü internet gazetesi Poyraz Gazetesi.
Bergama Belediyesi, Bergama Çevre Platformu, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Don Kişot Bisiklet Platformu tarafından "Yerel Yönetimler ve Ekoloji” adıyla bir söyleşi düzenlendi.
Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve "Yerel Yönetimler ve Ekoloji” adıyla düzenlenen söyleşide, Bergama'nın 90'lı yıllardan bu yana süren ekoloji mücadelesi konuşuldu. Ayrıca mevcut ekolojik sorunlar ile birlikte, eko belediyecilik ile bisiklet ve kent konusu da işlendi.
Moderatörlüğünü Bergama Belediyesi UNESCO Dünya Mirası Birimi'nden, TÜM-BEL-SEN Bergama Temsilcisi Arkeolog Bülent Türkmen'in yaptığı sempozyumda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 'Bergama'da Ekoloji Süreci' adlı sunumunda; "Bergama, Türkiye'de ki çevre eylemlerinin ilk başladığı yer. Tüm Bergamalılara böyle bir sorumluluk da yüklüyor. Eğer bu kentte yaşıyorsak bu kültürü, bu geleneği, bu duyarlılığı devam ettirmek zorundayız” dedi. Bergama ve çevresinde yaşanan ekolojik tehditleri ve bu tehditlere yönelik yapılan hukuki mücadeleleri anlatan Başkan Gönenç; "Çocuklarımıza daha temiz daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek, tüm canlılarıyla kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek için çabalıyoruz” dedi.
Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel ise; "Kısa ömürlü şirketler için Bergamamız tehlikeye atılıyor. Dolayısıyla mücadele daha çok Kozak Yaylası'nda yoğunlaştı. Çocuklarımız ve geleceğimiz için mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.
Söyleşide ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden Doç.Dr. Ayşen Ciravoğlu "Ekolojik Yerleşimler ve Eko Belediyecilik” konusunu anlattı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden yüksek mimar öğretim görevlisi Jose M.G Torres ”Doğa, Tarih ve Kent Barışı”, Don Kişot Bisiklet Kolektifinden ise Merve Vardar ve Emre Tepe "İki Teker Üstünde Sürdürülebilir Gelecek” konulu sunumlarda bulundular.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 17.04.2026 23:31:50. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: BERGAMA'DA YEREL YÖNETİMLER VE EKOLOJİ KONUŞULDU Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























