ALİAĞALI KÖYLÜLERİN PAZARYERİ DERTLERİ VAR

İlçede kurulan Cumartesi Pazarı'nda tezgah açan Aliağalı köylüler, pazaryerinde yıllardır kendilerine ait olan alanın ellerinden alındığını belirterek isyanlarını dile getirdiler.

aliaga yerel
ALİAĞALI KÖYLÜLERİN PAZARYERİ DERTLERİ VAR

ALİAĞALI KÖYLÜLERİN PAZARYERİ DERTLERİ VAR

İlçede kurulan Cumartesi Pazarı’nda tezgah açan Aliağalı köylüler, pazaryerinde yıllardır kendilerine ait olan alanın ellerinden alındığını belirterek isyanlarını dile getirdiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe yönetimi ve CHP’li belediye Meclis üyeleri cumartesi Pazarı’nı ziyaret ederek buradaki Aliağalı köylü pazarcıların sıkıntılarını dinledi.

Ziyaret esnasında tezgahlarının ellerinden alındığını dile getiren Aliağalı köylüler, yıllardır satış yaptıkları tezgahların Manisa’dan ve Akhisar’dan getirilen pazarcılara peşkeş çekildiğini söylediler.

Geçimini kendi ürettiği ürünleri satarak sağladığını belirten bir köylü pazarcı “Ben bu pazaryeri kurulduğundan beri aynı tezgahta satış yapıyordum. Şimdi bunu elimden alıp beni duvar dibinde yarım metrelik yere sürüyorlar. Dediklerine göre biz köylülerin satış yaptığı bu tezgahları başka yerlerden gelen pazarcılara satmışlar. Serkan Acar seçim zamanı en çok oyu köylülerden almıştı, şimdi bizi sırtımızdan bıçaklıyor” diyerek isyanını dile getirirken bir başka esnaf “Biz burada 200 civarı köylü pazarcıyız. Hepimizin tezgahını elinden alıp şu duvar dibinde 15 kişinin satış yaptığı yere sıkıştırıyorlar. Bu hak mı, adalet mi? Madem satılacaktı, bari önce bize sorsalardı, satış yapan köylülere satsalardı. Ama bunu söylediğimizde bize bu yerlerin satılmayacağına, yerimizi ellemeyeceklerine söz vermişlerdi. Şimdi buraları Akhisar’dan, Manisa’dan birilerine vermişler” şeklinde konuştu.


Köylü pazarcıları dinleyerek durum hakkında bilgi edinen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da konuyla ilgili her türlü girişimde bulunacaklarını belirterek “Maalesef Aliağa halkı olarak bir akıl tutulmasına tanıklık ediyoruz. Her şeyi rant aracı ve paraya endekslemiş olan Sayın Belediye Başkanı Serkan Acar’ın bu kez de Aliağalı köylülerimizin yerine göz diktiğine şahit olduk. Bu pandemi döneminde herkes kan ağlarken pazarcı esnafını haraca bağlayıp fahiş tahsis ücretleri talep eden Aliağa Belediyesi, topladığı paradan tatmin olmamış olacak ki, şimdi de köylülerimizi yerinden ederek onların tezgahlarını satışa çıkarmış. 15 kişinin satış yaptığı yere 200 köylüyü sıkıştırmaya çalışıyor. Bu ne sosyal belediyecilik anlayışıyla ne de başka bir şekilde açıklanamaz, mazur gösterilemez. Yöre esnafını yarım metrelik tezgaha sıkıştıracaksın, kalan tezgahlardan yine 10 bin liraları aşan rant elde edeceksin. Daha düne kadar pazaryerinde tahsis ücreti için olay çıkaranların Aliağalı olmadığını, dışarıdan gelenler olduğunu ve buralarda Aliağalı pazarcılara öncelik verileceği söylenirken şimdi bir de üstüne Manisalı pazarcılar dolduruluyor. Sayın başkan’ın söylediği ve yaptığının birbirini tutmadığına ilk kez tanık olmuyoruz ancak artık yeter demenin zamanı geldi. Bununla ilgili CHP Aliağa İlçe teşkilatı olarak Aliağalı köylü pazarcı esnafımızın yanında yer alacak ve onların hakkını savunmak için gereken her şeyi yapacağız. Sayın Serkan Acar’a da artık rant odaklı başkanlıktan halk odaklı başkanlığa dönüş yapması için çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 07:48:30. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: ALİAĞALI KÖYLÜLERİN PAZARYERİ DERTLERİ VAR Son dakika Aliağa haberleri, Aliağa son dakika haber, Aliağa son dakika, son dakika Aliağa, Aliağa haber sayfamızda Aliağa haberleri okuyabilir, Aliağa son dakika haberleri ve güncel Aliağa gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.