ÜCRETSİZ MAKİNE BAKIMCI EĞİTİMİ BAŞLADI

ALTO VE HABAŞ HAMDİ BAŞARAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN MESLEKİ EĞİTİM PROJESİ BAŞLADI

aliaga teknoloji
ÜCRETSİZ MAKİNE BAKIMCI EĞİTİMİ BAŞLADI

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve kent genelinde iş arayan vatandaşlara mesleki eğitim verilerek mesleki yeterlilik belgesi almalarını amaçlayan proje başladı.

Mesleki eğitim almak isteyen vatandaşların eğitilmesi ve belgelendirilmesi ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin hedeflendiği eğitim programının ilki 14 kursiyerin katılımıyla teorik ve uygulamalı olarak hayata geçti.

Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alan Şefi Zafer Orak’ın görev aldığı eğitim programının ilk dersine Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Meclis Başkanı Adnan Saka ve Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Melike Cantopcu’da katıldı.


‘Aliağa Ticaret Odası olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz’

Eğitim programının açış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, “Projenin tüm paydaşlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Uzun zamandır heyecanla beklediğimiz projenin başlangıcını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Kursiyerler olarak meslek edinmenin ve belgeli olarak bir meslek sahibi olmanın avantajını benimseyerek bu projeye katılmanızı çok değerli buluyoruz. Biz Aliağa Ticaret Odası olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Çünkü, hem sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelik ve donanımda insan kaynağı yetiştirilmesinin hem de var olan insan kaynağımızın ihtiyaç olan alanlarda eğitilerek istihdam edilmesinin ortaya çıkaracağı faydayı sağlamak istiyoruz. Böylece her iki tarafın sorunun ortadan kalkması için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim tek isteğimiz vatandaşlarımızın projeye katılım sağlamaları ve yetiştirdiğimiz insanların da bölgede yer alan fabrikalarda istihdam edilmeleri. Hem istihdam açısından hem de nitelikli personel yetiştirmek açısından çok önemli olan projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘Nitelikli işgücünün en önemli aktörü mesleki eğitimdir’


Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Adnan Saka ise, Kursiyerlere ortaya çıkan bu eğitim ve belgelendirme fırsatını değerlendirdikleri için tebrik edip başarılar dileyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Gelişen ve değişen dünya şartlarına hızlıca ayak uydurabilmek için nitelikli işgücü büyük önem arz etmektedir. Nitelikli işgücünün en önemli aktörü ise mesleki eğitimdir. Biz Oda olarak ilçemizde mesleki eğitimin gelişmesi için geçmişten buyana çalışmalar içinde olduk. İlçemizin ana omurgasını oluşturan sanayi sektörünün en temel sorunları arasında nitelikli ara personel sıkıntısı yer alıyor. Bazı vatandaşlarımız da iş bulmakta zorlanıyor. Özellikle

Aliağa ve bölgemizdeki sanayi kuruluşları mesleki eğitim alanında eğitim almış nitelikli personellere istihdam imkânı sağlıyor. Başlattığımız projenin her iki tarafa da fayda getireceğine inanıyoruz. Projenin herkese hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Eğitim süresi 5 gün boyunca toplam 40 saat olacak

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu olan kişiler başvurabilecek ve eğitim süresi günde 8 saat olmak üzere 5 gün boyunca toplam 40 saat olacak. Eğitimi başarı ile tamamlayan adaylar daha sonra makine bakım alanında mesleki yeterlilik sınavına girerek sınavda başarılı olmaları halinde yine ücret ödemeden belgeyi almaya hak kazanacaklar. Mesleki eğitim ve belgelendirme sürecini kapsayan projeye katılmak isteyen vatandaşlar başvuru ve detaylar için Aliağa Ticaret Odası ile iletişime geçebilecekler.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 28.03.2024 11:45:52. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: ÜCRETSİZ MAKİNE BAKIMCI EĞİTİMİ BAŞLADI Son dakika Aliağa haberleri, Aliağa son dakika haber, Aliağa son dakika, son dakika Aliağa, Aliağa haber sayfamızda Aliağa haberleri okuyabilir, Aliağa son dakika haberleri ve güncel Aliağa gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.