AGM Sporcusu Milli Takım Adına Balkan Taekwondo Şampiyonası'nda
Aliağalı Taekwondocu Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi Temsil Edecek
AGM Sporcusu Milli Takım Adına Balkan Taekwondo Şampiyonası’nda
Aliağalı Taekwondocu Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek
Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen ‘Murat Şimşek 2024 Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye 2’ncisi olan Aliağa Gençlik Merkezi (AGM) Spor Kulübü’nün sporcusu Sezgin Ege Kaya, Balkan Şampiyonası’nda milli takım adına Türkiye’yi temsil edecek.

Aliağa Belediyesi AGM Spor Kulübü Taekwondo kursunda antrenör Ziya Cönge’nin 9 yıllık öğrencisi olan Sezgin Ege Kaya, taekwondo branşında başarılarını katlamaya devam ediyor. Bu yıl 26-27 Ağustos tarihlerinde Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen ‘Murat Şimşek 2024 Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye 2’ncisi olan Sezgin Ege Kaya,28-29 Kasım 2024 tarihlerinde Romanya’nın Oradea kentinde düzenlenecek 24. Balkan Taekwondo Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı.Kaya, şampiyonada 49 kiloda 12-14 yaş grubu yıldızlar kategorisinde Türkiye’yi temsil edecek.

Balkan Şampiyonası’na milli takım adına ülkesini gururlandırmak için gideceğini söyleyen Sezgin Ege Kaya, antrenörü Ziya Cönge’ye ve ailesine teşekkür etti.
AGM Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge: “Milli Takımımıza Aliağa’dan Bir Sporcu Kazandırdık”
AGM Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge, Sezgin Ege Kaya ile 9 yıllık serüvenini şu sözlerle ifade etti: “Sezgin Ege’yi anaokulu çağında keşfettim. Ben kurs verirken yan tarafta aynı hareketleri yapmaya çalıştığını, bizi taklit ettiğini gördüm ve hemen ailesi ile konuştum. Onu belediyemizin Taekwondo kurslarına aldık. İlk maçında altın madalya aldı, İzmir Şampiyonu oldu. Şu anda 10’a yakın bir İzmir Şampiyonluğu var ve namağlup bir serüven yakaladı. Milli Eğitimin okullar arası düzenlediği yarışmalarında Türkiye 2’nciliğimiz var. Bu yıl yapılan İzmir’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 2’incisi oldu. Bu ay sonu yapılacak olan Balkan Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sezgin Ege Kaya gibi birçok öğrencimizi çalıştırmaya devam ediyoruz. Kursumuzda 150’ye yakın sporcumuz var. Sezgin Ege, milli sporcu olarak ilk adımı attı ve diğer öğrencilerimize ışık oldu.”
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 04:16:10. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: AGM Sporcusu Milli Takım Adına Balkan Taekwondo Şampiyonası'nda Son dakika Aliağa haberleri, Aliağa son dakika haber, Aliağa son dakika, son dakika Aliağa, Aliağa haber sayfamızda Aliağa haberleri okuyabilir, Aliağa son dakika haberleri ve güncel Aliağa gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























