Büyükşehir çalışanlarından umut kampanyası
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, lösemi teşhisi konulan 3.5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı ve onun gibi ilik bekleyenlere destek olmak için seferber oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, nadir görülen bir lösemi türü olan JMML hastası Öykü Arin için "Öykü Arin'e Umut Ol” kampanyası başlattı. Belediye önüne gelen Kızılay aracında donör olmak için sıraya giren Büyükşehir çalışanları, Öykü Arin ve onun gibi ilik bekleyen başka çocukların hayata tutunması için adeta seferberlik ilan etti.
Evlatlarımıza sahip çıkalım
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe de kan vererek başlatılan kampanyaya destek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm çalışanlarını bu önemli kampanyaya destek vermeye davet eden Gökçe, "Sadece belediyemizi değil, İzmirlileri hatta ülkemizin tüm duyarlı vatandaşlarını evlatlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Belki bizim kanımız, belki sizin kanınız bir küçük çocuğun kurtulmasına vesile olabilir. Buraya toplanmış tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, kutluyorum. Öykü Arin başta olmak üzere sağlık sorunu yaşayan tüm çocuklarımıza acil şifa, ailelerine kolaylık diliyorum. Biz onların yanında olmaya çalışacağız. İnşallah bugünkü adım küçük ama dev bir adım olur. İnşallah bu adımla birçok çocuğun hayatı kurtulur ve bir çok çocuk geleceğe umutla bakar hale gelir. Çorbada bizim de bir tuzumuz olursa biz de Büyükşehir Belediyesi ailesi olarak çok mutlu oluruz” diye konuştu. Gökçe, 28 bin belediye çalışanı olduğunu ve Kızılay aracını belediyenin farklı birimlerinde kan alacağını söyleyerek, kampanyayı geniş kesimlere duyuracaklarını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Müdürü Özgür Akkavak da, başlattıkları kampanya hakkında bilgi vererek destek olan belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Donör olmak çok kolay
Kampanyada toplanan kan örnekleri ortak bir veri tabanında kaydedilecek ve tahlil sonuçları ilik bekleyen herhangi bir hastayla uyuşursa, donöre haber verilerek süreç başlatılacak. Bu kampanya ile birlikte Türkiye'de bu konudaki bir açığa kapatarak hastaların ilik bulmasını kolaylaştıracak. 18- 50 yaş aralığında, sürekli ilaç kullanmayı gerektiren bir hastalığı olmayanlar, Hepatit B, Hepatit C, Sifiliz, AIDS hastalıklarına yakalanmamışsanız, kan grubu fark etmeksizin Kızılay merkezlerine ve gezici araçlarına giderek donör olabilirsiniz.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 19:14:15. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: Büyükşehir çalışanlarından umut kampanyası Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























