Tire Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi'ne Tarihi Bağış
Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi'ne bağışlandı.
Kurtuluş Savaşı'nda, Tire Kuvayı Milliyesi'nin zeybek kumandanlarından Kemerdereli Ali Efe başta olmak üzere zeybeklerimizin ve askerlerimizin kullandığı 1866-1874-1914 yapımı, "Gırra" ve "Filinta" model, sekiz adet tüfek Tire Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından kurulma aşamasında olan Tire Belediyesi Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi'ne bağışlandı.

Tire'nin en büyük kültürel miraslarından biri olan zeybek folklorunu gelecek nesillere kusursuz bir şekilde taşımak adına önemli bir misyon üstlenen Tire Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi en önemli ve anlamlı bağışlarından bir bölümünü almış oldu.

Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi olarak zeybeklere ve Milli Mücadele yıllarına ait silah, kıyafet, aksesuar, fotoğraf ve belge bağışları kabul etmeye devam ettiklerini belirten Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Müzemiz zeybek kültürüne kıymet veren siz değerli bağışçılarımız sayesinde çok daha eşsiz olacaktır.

Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda hukuki alt yapısını oluşturduğumuz, bugünlerde envanter toplama çalışmalarını yürüttüğümüz Tire Belediyesi Tire Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi'ne 1866-1874-1914 yapımı, "Gırra" ve "Filinta" model sekiz adet tarihi tüfek bağışında bulunan Tire Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı Yönetim Kurulu adına Başkan Necati Öter’e teşekkür ederiz" dedi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 07:28:00. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: Tire Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi'ne Tarihi Bağış Son dakika Tire haberleri, Tire son dakika haber, Tire son dakika, son dakika Tire, Tire haber sayfamızda Tire haberleri okuyabilir, Tire son dakika haberleri ve güncel Tire gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























