Vatan Partili Kadınlar: Aynı Nöbetteyiz, HDP Kapatılsın!
Hacire Ana'nın Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde PKK tarafından dağa kaçırılan çocuğunu teslim almak için başlattığı oturma eyleminin birinci senesinde
Vatan Partisi kadın kolları olan Öncü Kadın, geçtiğimiz senenin eylül ayının üçüncü gününde Hacire Ana'nın Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde PKK tarafından dağa kaçırılan çocuğunu teslim almak için başlattığı oturma eyleminin birinci senesinde ülke genelinde temsili oturma eylemleri yaptı.
İzmir'de başta Konak olmak üzere; Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Urla, Buca, Narlıdere ve Torbalı'da oturma eylemleri düzenledi. Konak Vatan Partisi İlçe Başkanlığı önünde konuşan Öncü Kadın İzmir İl Başkanı İncisel Aytar, "Tam bir yıl önce bugün Diyarbakır'da HDP İl binası önünde evlatlarını PKK/HDP'den isteyen annelerin 'Başlarım sizin Kürdistan davanıza!' feryadı ile tüm Türkiye sarsıldı” diyerek evlat nöbeti tutan annelerin haklı feryadını bir kez daha dile getirdi.
'DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDAYIZ!'
Basın açıklamasında ayrıca Konak Öncü Kadın İlçe Başkanı Özlem Göktoğan da İzmirlileri Diyarbakır annelerine destek vermeye davet etti. Konak Öncü Kadın İlçe Başkanı Özlem Göktoğan açıklamasında "Diyarbakırlı anaların bu haklı mücadelesinin ilk gününden itibaren yanlarında olduk, son evlat ailesine kavuşuncaya kadar yanlarında olacağız” dedi.
HDP, PKK'YA GENÇ VE ÇOCUK DEVŞİRİYOR!
Türk milletine seslenen Göktoğan, Diyarbakırlı annelerin teröre karşı verdikleri bu haklı mücadelede onlara destek vermeye davet etti. "Bütün vatanseverlere sesleniyoruz! Gelin, evlat nöbeti tutan ailelerin yanında hep birlikte olalım. Bu olayla HDP'nin PKK'ya genç ve çocuk yaşta eleman devşiren bir parti olduğu iyice gün yüzüne çıkmıştır, bu da bir nevi çocuk istismarıdır. Vatan Partisi HDP'nin kapatılması için dört kez Anayasa Mahkemesi'ne suç duyurusunda bulundu. Anaların gözyaşlarının dinmesi için PKK'ya asker toplama merkezi gibi çalışan HDP derhal kapatılmalıdır!' diyerek sözlerini sonlandıran Özlem Göktoğan, HDP'nin kapatılmasının artık bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.
Basın açıklamasının ardından 1 saat süren temsili oturma eylemleriyle Öncü Kadın üyeleri annelere desteğini gösterdi.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 03:58:00. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: Vatan Partili Kadınlar: Aynı Nöbetteyiz, HDP Kapatılsın! Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























