Ödemiş Belediyesi'ne HES Koduyla Girilecek

Belediye hizmet binalarına girecek tüm personel ve vatandaşlardan HES (Hayat Eve Sığar) kodu istenecek.

youtube gundem
Ödemiş Belediyesi'ne HES Koduyla Girilecek
Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında HES kodu sorgulama sistemine geçiyor. Belediye hizmet binalarına girecek tüm personel ve vatandaşlardan HES (Hayat Eve Sığar) kodu istenecek.

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun, kamu binalarına girişte tüm vatandaşlardan HES kodu istenmesi yönündeki kararının ardından Ödemiş Belediyesi gerekli hazırlıkları tamamlayıp bu yeni uygulamaya geçti. Ödemiş Belediyesi hizmet binalarına HES kodu ile giriş yapılabilecek.

HES nedir nasıl alınır?

Hayat Eve Sığar (HES) kodu, ulaşım ya da ziyaret gibi durumlarda, vatandaşın COVİD-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını gösteren bir koddur.

HES kodu 3 şekilde alınır:

- Sağlık Bakanlığı'nın mobil HES uygulaması üzerinden "HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

- HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

- HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 08.06.2025 13:49:09. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Ödemiş Belediyesi'ne HES Koduyla Girilecek Son dakika youtube haberleri, youtube son dakika haber, youtube son dakika, son dakika youtube, youtube haber sayfamızda youtube haberleri okuyabilir, youtube son dakika haberleri ve güncel youtube gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.