DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ALİAĞA'DA KUTLANDI
Bölgesel yerel gazete haberleri, köşe yazıları, son dakika haberleri, Türkiye ve Ege gündemi, İzmir, İzmir bölgesinin en köklü internet gazetesi Poyraz Gazetesi.
Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilen '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği'nin düzenlediği etkinlikle kutlandı.
Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Bayar'ın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören Aliağa Engelsiz Park'ta düzenlenen programla devam etti. Programa Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Yönten, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ALİAĞA ENGELLİLER VE REHABİLİTASYON DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI AYTAÇ BAYAR: "ENGELLİLER, GECE GÖKYÜZÜNDE PARLAYAN YILDIZLAR GİBİDİR”
Yoğun katılımın olduğu programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytaç Bayar yaptı. Bayar, "Engellilerin sosyal hayatta yer almaları ve bu toplumun bir parçası olarak yaşama dahil olabilmeleri için çalışma hayatında yer alabilmelilerdir. Engellilere de fırsat verildiğinde bir çok işte başarılı olabildiklerini iş yerinizde, mahallenizde görmektesiniz” dedi. Bayar ayrıca konuşmasında, "Engelliler, gece gökyüzünde parlayan yıldızlar gibidir. Hayatınıza ışık ve güzellikler katacak insanlardır. Zor olan hayatımıza sevgi dokunuşlarınızla güzelleştirmenize ihtiyacımız var. Unutulmamalıdır ki, sevgi her engeli aşacak güçtedir. Her insan hayatının bir yerinde bir engellinin hayatına dahil olmalıdır. İşte o zaman mucizelere tanık olunacaktır” ifadelerine de yer verdi.
Engelsiz kafede büyük bir ilgiyle karşılanan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, engelli bireylerin ve ailelerinin fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi. Yaklaşık bir saat süren program engelli bireylerin halk oyunları gösterisinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2026 08:34:30. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ALİAĞA'DA KUTLANDI Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























