30 bin öğrenciye "Eğitim Kart" veriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine destek olacak "Eğitim Kart” projesini hayata geçirdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine destek olacak "Eğitim Kart” projesini hayata geçirdi. İhtiyaç sahibi 30 bin aileye verilecek ve kırtasiye alışverişinde kullanılacak kartlarla ilgili protokol imzalandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim kampanyasında verdiği sözlerden birini daha hayata geçirdi. Eğitime desteğe büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir esnafının da faydalanacağı İzmir Eğitim Kartı projesini hayata geçirdi. 2019-2020 Eğitim ve öğretim dönemi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası arasında imzalanan protokol aracılığıyla öğrencilere toplamda 2 milyon 160 bin lira değerinde destek sağlanacak. Söz konusu kartlar ihtiyaç sahibi 30 bin ilkokul ve ortaokul öğ rencisinin velilerine teslim edilecek. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği "Eğitim Kart”la alışveriş yapanlara ek yüzde 10 oranında indirim yapacak.
Bu dayanışma devam edecek
Öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyen Başkan Soyer imza töreninde yaptığı konuşmasında, "Seçim kampanyası döneminde Büyükşehir Belediyesi bir şey satın alacaksa İzmirlilerden alacak demiştik. Bugün satın almaların en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz. İzmir'deki 30 bin çocuğa kırtasiye seti hediye edilecek. Odamızın tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra farklı odalarımızla da aynı dayanışma ve işbirliği içinde olacağız” sözlerine yer verdi.
Çok mutluyuz
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyoruz. Bu protokol hem ihtiyaç sahibi ailelere hem de esnafımıza katkıda bulunacak” dedi. Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, "Başkanımız Tunç Soyer'in sıkıntılı günler geçirdiğimiz bu zamanda ihtiyaç sahiplerine gösterdiği katkıdan dolayı çok mutluyuz. Seçim zamanında söylediği sözünü tuttu. Bu çok önemli bir proje. Tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Etiketler:
merkezaliaga izmir haber haberler son dakika haber gazeteler gazete poyraz aliağa gazete foça gazete menemen gazete bakırçay gazete Aliağa kuzeyegehaber aliagaekspres günaydınaliağa egehaber
GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 03:56:31. #1.11
#ŞU AN BURADASINIZ: 30 bin öğrenciye "Eğitim Kart" veriliyor Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

























