Manisa'nın ihracatının yüzde 73'ü başka illerden geçiyor

Ege İhracatçılar Derneği (EGEİD) Başkanı Ayberk Aloğlu'nu ziyaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Manisa'nın çok önemli bir kent olduğunu belirterek, "Manisa'yı çok önemsiyoruz ama ne yazık ki Manisa'nın yüzde 27'sinin kaydı bizden geçiyor yüzde 73'ü İstanbul'dan, Ankara'dan geçiyor" dedi.

izmir ekonomi
Manisa'nın ihracatının yüzde 73'ü başka illerden geçiyor

Manisa'nın ihracatının yüzde 73'ü başka illerden geçiyor

Ege İhracatçılar Derneği (EGEİD) Başkanı Ayberk Aloğlu'nu ziyaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Manisa'nın çok önemli bir kent olduğunu belirterek, "Manisa'yı çok önemsiyoruz ama ne yazık ki Manisa'nın yüzde 27'sinin kaydı bizden geçiyor yüzde 73'ü İstanbul'dan, Ankara'dan geçiyor" dedi. Eskinazi son dönemlerde ihracatının duraklama dönemine girdiğini, ithalatın arttığını belirtti.

Ege İhraçatcı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Manisa'da düzenlenen Ege İhracatçı Buluşması öncesinde Ege İhracatçılar Derneği (EGEİD) Başkanı Ayberk Aloğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.


ÜLKEMİZİN İHRACATINI ARTIRMAK İSTİYORUZ

Eskinazi ve ekibine ziyaretten dolayı teşekkür eden Ege İhracatçılar Derneği (EGEİD) Başkanı Ayberk Aloğlu, "Derneğimiz kuruldu fakat yaşadığımız pandemi nedeniyle çok büyük faaliyetlerde bulunamadık. İnşallah bundan sonra sizlerle birlikte daha güzel faaliyetler gerçekleştireceğiz.  Ülkemizin ihracatının yanında iç piyasaya da destek olmaya çalışıyoruz. yeniliklerle uğraşıyoruz. Bizi ziyaret ettiğiniz için size çok teşekkür ediyorum." dedi.


ÜRETTİĞİMİZİ YURT DIŞINA SATMALI ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMALIYIZ

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "İlk kurulduğunuz günden itibaren söylediğimiz bir şey var sizleri ihracata alıştırmak. İç piyasada iş yaptığınız zaman birbirimizin cebinden alıp öbürünün cebine koyuyoruz. Mühim olan ürettiğimizi yurt dışına satmak, oradaki parayı ve katma değeri ülkemize kazandırabilmek. Ülkemize kazandırabildiğimiz sürece ülkemize faydalı oluruz. Tabi ki de iç piyasanın önemi var. Sizlerin ürettiği ürünlerin katma değeri ihracatta ortaya çıkar. İhracat konusunda yolunuzu açmaya söz verdik" dedi.

MANİSA SON DÖNEMLERDE İTHALATA YÖNELDİ


Manisa'nın çok önemli bir il olduğunu ancak ihracatının çoğunun başka illerde geçtiğini vurgulayan Eskinazi, "Manisa'yı çok önemsiyoruz ama ne yazık ki Manisa'nın yüzde 27'sinin kaydı bizden geçiyor yüzde 73'ü başka illerden geçiyor. Manisa'daki üyelerimizi artırmaya çalışıyoruz. ihracatı İstanbul'dan, Ankara'dan geçiyor. ihracatı bizden geçsin veya geçmesin herkese hizmet vermeye devam edeceğiz. Manisa'da üyelerimizin artması hoşumuza gider. çok iyi bir potansiyel var. Onu desteklemek isteriz.  son günlerde ihracatta duraklama var. İthalatı artıyor. Türkiye'ye mal olmuş çok büyük şirketler var. " diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 18.04.2024 03:38:16. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Manisa'nın ihracatının yüzde 73'ü başka illerden geçiyor Son dakika izmir haberleri, izmir son dakika haber, izmir son dakika, son dakika izmir, izmir haber sayfamızda izmir haberleri okuyabilir, izmir son dakika haberleri ve güncel izmir gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.