İzmir Ülkü Ocakları Yabani Ağaçlara Meyve Aşılıyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Küresel İklim Krizi'ne karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı yabani ağaçlara aşılama yaparak yabani ağaçların meyve ağacına dönüşümünü hedefleyen bir proje hayata geçirdi. Aşılama projesinde yüzlerce yabani ağacın çocuklar ve gençler tarafından aşılanarak meyve vermeye hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.

genel cevre
İzmir Ülkü Ocakları Yabani Ağaçlara Meyve Aşılıyor

İzmir Ülkü Ocakları Yabani Ağaçlara Meyve Aşılıyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Küresel İklim Krizi’ne karşı yürüttüğü çalışmalar kapsamında Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı yabani ağaçlara aşılama yaparak yabani ağaçların meyve ağacına dönüşümünü hedefleyen bir proje hayata geçirdi. Aşılama projesinde yüzlerce yabani ağacın çocuklar ve gençler tarafından aşılanarak meyve vermeye hazır hale getirilmesi amaçlanıyor.

Aşılama projesiyle çocukların tarımsal üretime ilgilerinin arttırılmasını hedeflediklerini belirten Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk “Her geçen gün etkisini arttıran Küresel İklim Krizine karşı çocuklarımızın ve gençlerimizin dikkatini toprağa ve çevreye çekmeye gayret ediyoruz. Dikkatlerini bu yana vermeleriyle birlikte onları bu yönde harekete geçmeye teşvik ediyoruz. Dolayısıyla da içine sıkışmış oldukları ve günümüzün en büyük sosyal sorunlarından biri haline gelmiş sanal dünyadan biraz olsun uzaklaşarak gerçek dünyayla bağlarını arttırmaya çalışıyoruz.” diyerek projelerinin çoklu hedef ve etkilerinden bahsetti.


Bilindiği üzere Ege Bölgesinde aşılamalar yılın Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleştiriliyor. Dikkat ve uzmanlık gerektiren aşılama faaliyetlerinde doğru ağaç seçimleri önem arz ediyor. İlgili idari birimlerle gerçekleştirilen temaslar sonucunda hangi bölgelerde yabani ağaç yoğunluğunun bulunduğu bilgisinin alındığını belirten Başkan Hastürk “Yaptığımız her çalışmada olduğu gibi bu projemizde de uzmanların bilgileri ve yönlendirmeleri dahilinde hareket ediyoruz. Bu projemizde ziraat mühendisleri, akademisyenler ve çiftçi arkadaşlarımızın önemli ölçüde desteğini aldık, bilgi ve tecrübelerinden istifade ettik. Uzmanlarımızın yaptığı incelemeler doğrultusunda yapılacak aşılama faaliyetlerinde kayısı, elma, erik, kiraz, vişne, armut ve limon meyvelerinin kullanılması gerektiğini tespit ettiler. Ayrıca aşı türü olarak da kalem ve yarma aşılamanın uygulanması gerektiğini belirttiler. Sonrasında bu çalışmalarda gönüllü olacak çocuk ve genç arkadaşlarımızı belirledik. İlçelerimizde koordineli olarak aşılama çalışmalarını gerçekleştirmeye başladık.” diyerek süreci özetledi.

Çalışmalar doğrultusunda öncelikle uzmanlar, çocuklara ve gençlere kalem ve yarma aşının nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin mini bir eğitim veriyor ve sonrasında uzmanların gözetimi ve yönlendirmeleriyle çocuklar ve gençler tarafından aşılama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu faaliyetler aracılığıyla Küresel İklim Krizi’ne karşı farkındalık sağlanması, gençlerin doğaya olan ilgilerinin arttırılması, sanal dünyanın ve pandeminin yarattığı sosyal çöküntünün azaltılması bekleniyor.


Projenin sadece bu yıla özel bir proje olarak planlanmadığını aktaran Hastürk, “Proje aracılığıyla pandemi sürecinin üzerimizde yarattığı ruhsal ve beden olumsuzluklardan bir nebze de olsun kurtulmayı umuyoruz. Proje sadece içeriği sebebiyle değil sürdürülebilir olması sebebiyle de çok kıymetli. Biz bu projeyi önümüzdeki yıllarda da sürdürmek ve geleneksel bir hale getirmek istiyoruz.” diye görüşlerini bildirdi

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 19.04.2024 07:15:27. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: İzmir Ülkü Ocakları Yabani Ağaçlara Meyve Aşılıyor Son dakika genel haberleri, genel son dakika haber, genel son dakika, son dakika genel, genel haber sayfamızda genel haberleri okuyabilir, genel son dakika haberleri ve güncel genel gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.