Aliağa Belediyesi Kiracılarına Kira Artışı Yapmayacak

Aliağa Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısında mülkiyeti belediyeye ait kiraya verilen taşınmazlarda faaliyet gösteren ve Kovid19 pandemisi sebebi...

merkez cevre
Aliağa Belediyesi Kiracılarına Kira Artışı Yapmayacak
Aliağa Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısında mülkiyeti belediyeye ait kiraya verilen taşınmazlarda faaliyet gösteren ve Kovid19 pandemisi sebebi ile olumsuz etkilenen işletmelerin 2020 yılı kira sözleşmelerinde artış yapılmamasına oy birliği ile karar verildi.

Aliağa Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Aliağa Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda 4 Ağustos 2020 tarihli meclis tutanakları okunup oylandı. Ardından Başkanlıktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar tek tek görüşülerek meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

Meclis toplantısında başkanlıktan gelen önergeler kapsamında bir, iki, beş, on birinci maddeler oy birliği ile dördüncü madde oy çokluğu ile İmar Komisyonuna, üç numaralı maddenin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna, sekiz numaralı maddenin oy birliği ile Esnaf ve Çevre Sağlık Komisyonuna havalesine karar verildi. Dokuzuncu madde ise oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda mülkiyeti belediyeye ait kiraya verilen taşınmazlarda faaliyeti durdurulan veya faaliyete devam etmekle beraber Kovid19 pandemisi sebebi ile olumsuz etkilenen işletmelerin 2020 yılı sözleşmelerinde kira artışının yapılmaması ve sureti ile kıyasen uygulanması konulu dördüncü madde görüşüldü. Başkan Serkan Acar, "Konuyla ilgili geçmişte bir öteleme yapmıştık ama yasal süreler doldu. Onu dışında kira sözleşmesi sona eren belediyemizin kiracılarının yeni sözleşme süreçleri başladı. Bizde bu süre zarfında Hazine ve Milli Emlak'ın aldığı kararı belediye şirketlerimizde, iştiraklerimizde ve belediyemiz kiracılarına uygulama arzusundayız. Şuan zor bir süreç geçiren esnafımızı, tekrar bir zamla bunaltmayalım diye bunu ötelemek için meclis kararına ihtiyaç duyuyoruz” dedi. Söz konusu madde Başkan Acar'ın açıklamalarının ardından oy birliği ile kabul edildi.

Aliağa Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde yapılan Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin proje maliyeti ve kaba inşaatının yapımında kullanılmak üzere ALOSBİ'nin Belediyeye yapmak istediği 12.000.000,00 TL şartlı bağışın kabulü ve işlemleri yürütmek ve protokol imzalamak üzere Belediye Başkanı Serkan Acar'a meclis üyeleri tarafından yetki verildi. Komisyonlardan gelen sekiz madde ise geldiği şekliyle oy birliği ile meclisten geçti. Ayrıca toplantıda 13 Eylül tarihinin Aliağa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlanmasına yönelik gündem dışı önerge oy birliği ile kabul edildi.

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 20.04.2026 11:45:33. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: Aliağa Belediyesi Kiracılarına Kira Artışı Yapmayacak Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.