2. Aşk Festivali sona erdi...

Aşk Festivali'nde iki gün boyunca gerçekten eğleneceğiz

merkez gundem
2. Aşk Festivali sona erdi...
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Aşk Festivali, 22-23 Ekim tarihlerinde Dalyan mahallesinde gerçekleştirildi. Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen 2. Aşk Festivali; konserden müzik ve şiir dinletilerine, dans gösterilerinden aşk sohbetlerine kadar bir çok etkinlik ile Dalyan'ı ziyarete gelenlere güzel saatler yaşattı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festival, kortej yürüyüşü ile başladı. Bloco Entrudo ritim grubu eşliğinde yürüyen kalabalığa Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP İlçe örgütü, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç kortej yürüyüşünde esnafa ve hemşehrilerine kırmızı gül dağıttı.   Kortej yürüyüşünün ardından festival alanına gelen topluluğa seslenen Başkan Dalgıç; Aşk sözcüğünün bu yıl çok daha önemli olduğunu vurgulayarak; “Dünyada ve ülkemizde yaşanan sıkıntılar, savaşlar, terör olayları, sivil, asker ve polisimizi yitirdiğimiz canların olduğu bir ortamda Dalyan'da Aşk Festivali yapıyoruz. O nedenle bu festival çok önemli. Onun için inadına barış, inadına özgürlük, inadına sevgi, inadına dostluk diyoruz. Bunu bütün vatandaşlarımızın haykırmasını istiyorum. Aşk Festivali'nde iki gün boyunca gerçekten eğleneceğiz. Etkinlikler gün boyu sürecek. Sizlerden tek bir ricam var; dostluk, sevgi, kucaklaşma, el ele olmayı birbirinizden esirgemeyin. Elele tutuşmak sadece iki cinsin el ele tutuşması değildir. Babanın, ağabeyin, amcanın hepsiyle aynı sevgi dolu duyguların yaşanması gerekir. Bu duygularla herkese iyi eğlenceler diliyorum. 2. Aşk Festivali çığ gibi büyüyecek. Onuncu, yirminci yıllarını hep birlikte kutlayacağız” dedi. 

 
 Yaşanmış gerçek bir hikayeden ilham aldı   
Yaşanmış  bir hikayeden ilham alan Aşk Festivali'nin esinlendiği kökler 1935-1980 yılları arasında yeni adıyla Dalyan olan Köste'de yaşamış olan sağır ve dilsiz bir gence dayanıyor. Genç adam, Sakız Adası'nda yaşayan sevdiğine ulaşabilmek için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yaparak çeşitli yollarla Sakız Adası'na gitmiş, onu görebilmek için tek başına sadece taş ve çamur kullanarak üç kez farklı yüksekliklerde kuleler inşa etmiş.   Festivalin ilk gününde Cem İdiz'in piyano performansı eşliğinde, solist Elif İdiz'den aşk şarkıları ve şiirleri dinletisi ile İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Süreyya Kilimci ile tiyatral eğlenceli bir gösteri sahne aldı. Ardından ilk gün konseri olan Evrim Özkaynak & Zafer Çebi Orkestrası ziyaretçilere eğlenceli dakikalar yaşattı.   Festivalin ikinci gününde “Kalbin Anahtarı: Aşkım Kapışmak ve Aynur Tartan'la Kavram Sohbetleri” nde gündemde aşk vardı. İkili aşk üzerine sohbet ederken izleyiciler de kendi hikayeleriyle sohbete eşlik ettiler. Aşkım Kapışmak ve Aynur Tartan'ın ardından sahnede İzmir Devlet Opera ve Bale baş dansçısı Dolun Doyran yönetiminde İZDOB dansçıları  “Bale adımlarıyla vals gösterisi” gerçekleştirdi. Ayrıca her iki gün boyunca sokak performanslarıyla aşk şarkıları dinletileri gerçekleştirildi ve yöresel el ürünü stantlarında bölgeye has ürünlerin satışı gerçekleştirildi. Etkinliklere, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran,  İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer de katıldı.   Pazar günü akşamı festivalin kapanış konserinde Muhittin Yıldız & Sunshine Band Orkestrası Dalyan'da aşkı yaşamaya gelenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.  

GazetePoyraz.com Haber Portalı 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na %100 uygun olarak yayınlanmaktadır. Ajanslardan alınan haberlerin yeniden yayımı ve herhangi bir ortamda basılması, ilgili ajansların bu yöndeki politikasına bağlı olarak önceden yazılı izin gerektirir. 29.03.2024 08:38:56. #1.11

#ŞU AN BURADASINIZ: 2. Aşk Festivali sona erdi... Son dakika merkez haberleri, merkez son dakika haber, merkez son dakika, son dakika merkez, merkez haber sayfamızda merkez haberleri okuyabilir, merkez son dakika haberleri ve güncel merkez gelişmelerini görebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.